Skip to content
Comunitate pregatita, copil integrat – suport pentru integrarea scolara si sociala a copiilor cu tulburari din spectrul autismului

Cursuri de instruire pentru cadrele didactice, in tehnici de lucru la clasa, cu copilul cu autism

Fundatia Romanian Angel Appeal organizeaza, in luna octombrie 2015, un curs de formare, pentru cadre didactice, in lucrul la clasa cu copilul cu autism. Cursul se adreseaza atat cadrelor didactice din invatamantul de masa, cat si celor din invatamantul special, scolar si prescolar, cu precadere invatatorilor si profesorilor de sprijin.

Instruirea are loc in cadrul proiectului “Comunitate pregatita, copil integrat – suport pentru integrarea scolara si sociala a copiilor cu tulburari din spectrul autismului” si vizeaza dobandirea, de catre cadrele didactice, a unor abilitati noi si insusirea de tehnici de abordare a copilului cu tulburare de spectru autist (TSA), menite sa imbunatateasca performanta acestora in privinta integrarii scolare a copilului cu TSA.

Formarea este sustinuta de 3 lectori din Islanda, cu experienta indelungata in pregatirea si supervizarea cadrelor didactice care lucreaza cu copii cu TSA.

Cursul are loc in Bucuresti, in 3 serii a cate 3 zile, dupa cum urmeaza:

Seria I: 6 – 8 octombrie

Seria a II-a: 10 – 12 octombrie

Seria a III-a: 14 – 16 octombrie

Numarul de locuri este limitat (100 de cadre didactice din Bucuresti si din judetele partenere in proiect : Braila, Tulcea, Vrancea, Vaslui, Bacau, Neamt, Suceava, Botosani, Prahova), iar participarea este gratuita, organizatorii asigurand, prin proiect, transportul, cazarea si masa cursantilor, precum si toate materialele de curs.

Inscrierile se fac online, prin completarea formularului disponibil la http://integrare-scolara-autism.ro/formular-de-inscriere-a-cadrelor-didactice/ .

Data limita pentru completarea si trimiterea formularului este 16 septembrie 2015.

Proiectul “Comunitate pregatita, copil integrat – suport pentru integrarea  scolara si sociala a copiilor cu tulburari din spectrul autismului” este derulat de Fundatia Romanian Angel Appeal in parteneriat cu State Diagnostic and Counselling Center (SDCC) din Islanda si cu Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) din Bucuresti si din 9 judete ale tarii ce inregistreaza un numar mare de cazuri de TSA.

Proiectul are o durata de 12 luni si este finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

 

Pentru mai multe detalii despre cursuri si inscriere, contactati :

Roxana Tudose

Tel : 0731.137.529, e-mail: roxana.tudose@raa.ro

Fondul ONGProiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org
Continutul acestui Website nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE 2009-2014.
Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor website-ului.